Soğuk ayran çorbası yapımı

Uygun bir kaba yoğurt, tuz, nane, dereotu ve suyu alarak karıştıralım. Haşladığımız nohut ve buğdayın suyunu süzelim ve yoğurtlu karışımın içerisine ekleyelim ve karıştıralım. Kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.Jul 25, 2015

Soğuk Ayran Çorbası nasıl yapılır?

Ayran Aşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı buğdayı kaynayan suyun içerisine aktarın, üzerine su ilave ederek pişirmeye başlayın.
  2. Pişen buğdayları ocaktan alın ve süzdürün.
  3. Büyük bir karıştırma kasesinin içine 250 gram yoğurt ve süzme yoğurdu alıp çırpın.
  4. 1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin.

Aşurelik buğdaydan soğuk çorba nasıl yapılır?

  1. Buğdaylar akşamdan yıkanır. …
  2. Sabah suyu çeken buğdaylar kaynamış su ilave edilerek iyice pişirilir. …
  3. Yoğurt tuz ile çırpılarak akışkan bir hale getirilir. …
  4. Soğuyan buğday ile birleştirilir. …
  5. Soğuk Yoğurtlu Buğday Çorbası, Soğuk Dövme Çorbasının üstüne nane eklenerek kaselerle soğuk olarak servis edilir.

Soğuk ayran aşı çorbasının yanına ne gider?

Yoğurt Çorbasının Yanına Ne Gider Ne Yapılır?

  • Biber Dolması
  • Izgara köfte.
  • Izgara tavuk.
  • Karnıyarık yemeği.
  • Musakka.
  • Et sote.
  • Tavuk sote.
  • Taze fasülye.

Ayran aşı çorbası sıcak mı soğuk mu?

Hem yaz hem kış aylarında tercih edebileceğiniz ayran aşı çorbasını, yazın nane ve buz eşliğinde soğuk; kış aylarında tereyağı ve pul biber eşliğinde sıcak olarak tüketebilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay ve lezzetli olan sıcak ayran aşının sosunda bu kez yağda kızarmış kuru tarhun ve soğanın enfes aroması da var.

Soğuk Ayran corbasi nasil yapilir?

Ayran aşı çorbası yapılışı:

  1. 1 su bardağı kaynayan suyun içerisine buğdayı ekleyin.
  2. Üzerine su ilave ederek pişirmeye başlayın.
  3. Pişen buğdayı ocaktan alın ve süzdürün.
  4. Büyük bir karıştırma kasesinin içerisine yoğurtları alıp çırpın.
  5. 1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin ve tuzu ekleyin.

Sıcak Ayranlı çorba nasıl yapılır?

Yoğurt tel çırpıcı ile derin bir kapta çırpılır. Haşlanan nohutları, suyunu süzdükten sonra buğday tenceresine aktarın ve hafif bir şekilde karıştırın ve haşlanma işlemi tamamlandıktan sonra altını kapatın ve soğutun. Ardından çırpılmış yoğurta önce tuz sonra da buğday ve nohutları dökün ve karıştırın. Çorbanız hazır.

Soğuk buğdaylı ayran çorbası nasıl yapılır?

Yoğurdu su, tuz ve zeytinyağı ile karıştırarak, yoğun kıvamlı bir ayran elde edin ve ince doğranmış dereotlarını içine karıştırın. Ardından haşlanmış soğumuş olan buğdayları da ilave edin, karıştırın ve servis edin. Afiyetler olsun!

About the Author

You may also like these